Quelques fabuleux regards sur Helsinki eli tuttavallisemmin Aki et Amelie lahti Pariisiin!

Elokuvataiteellisesti työntäyteisen syksyn päätteeksi viisi Aki et Amélie -proggiksessa mukana ollutta pääsivät Pariisiin. Helsinki á St.Sulpice –tapahtumassa meidän tehtävänämme oli markkinoida työmme tulosta, Quelques fabuleux regards sur Helsinki –leffaamme. Jakelimme torilla elokuvan DVD:itä pariisilaisille ja elokuvan näytöksissä kerroimme kuulijoille työprosessista ja ideastamme.

Toinen velvollisuutemme matkan aikana oli luoda suhteita Kallion mahdollisesti tulevan ystävyyskoulun lycée Victor Hugon kanssa. Käytännössä tämä tapahtui lounastamalla koulun henkilökunnan kanssa ja mikäs sen parempaa, vierailemalla erään oppilaan koti-bileissä Montmartressa. Vapaa-aikaa jäi runsaasti, mutta valitettavasti perinteiset nähtävyydet eivät päässeet mukaan päiväjärjestykseen, kun aikaamme veivät mm. shoppailu Marais’n kaupunginosassa ja Sarkozyn maahanmuuttopolitiikan vastainen konsertti kaupungin laitamailla. Suomalaista ilmastoa muistuttavasta säästä huolimatta matka oli ikimuistoinen!

Kallion Aki et Amélie -proggis oli osa kuuden helsinkiläisen ja kuuden pariisilaisen lukion Regards croisés -projektia. Kalliossa 12 ekan vuosikurssin A-ranskan opiskelijaa teki lyhytelokuvan, jossa yhdistettiin Aki Kaurismäen ja Amélie-elokuvan maailmoja. Lycée Victor Hugo kommentoi Kallion prokkista valokuvilla Amélien arkisesta Pariisista.

Katso Kallion leffa, Hugon valokuvat ja kaikki Regards croisés -työt!

Kallio on sinisen kartan neljänneksi ylin piste.
Victor Hugo on punaisen kartan ensimmäinen piste.