Rooma 2006

Rooma-projekti on Kallion lukion ja roomalaisen Liceo Viscontin yhteinen opiskelijavaihtohanke. Projekti käynnistyi syksyllä 2005. Maaliskuussa 2006 italialaiset vierailivat Kalliossa. Tuomisinaan heillä oli antiikin aikainen näytelmä ”Coefore”, joka perustuu kreikkalaiseen tarustoon.

Hanke lähti Kalliossa liikkeelle uskonnon, kuvataiteen ja historian opettajien eli Irman, Aijan ja Jarin aloitteesta. Italialaisten pyynnöstä veimme lokakuussa mukanamme myös näytelmän ”Juhannustaikoja”, joka perustuu opiskelijoiden ja Hannu Tuiskun työstämään tekstiin.

Syksyn kuvasato kertonee matkamme monipuolisuudesta. Juhannustaiat lumosivat roomalaiset kumppanit, paikallinen vieraanvaraisuus puolestaan meidät. Opiskelimme porukalla Rooman kulttuurihistoriaa ja elämäntapaa. Myös Suomen kulttuuri-instituutti Villa Lante otti meidät ystävällisesti vastaan. Huvilasta avautuva näköala innosti kuvataiteilijoita luomistyöhön. Teimme myös retken Sabiinilais-vuorille, missä vierailimme keisari Hadrianuksen huvilassa, Villa d`Esten puutarhassa ja Pyhän Benedictuksen luostarissa.

Suunnittelemme ystävyyskoulumme kanssa projektille jatkoa. Tervetuloa mukaan!