learning to live together -loppukonferenssi

LEARNING TO LIVE TOGETHER päättyi komeasti Pietarissa 23.-26.3.2009.
Yhdessäoppiminen alkoi vuosi sitten Pietarissa, jossa tapasimme ensimmäisen kerranprojektin wieniläiset ja pietarilaiset osanottajat. Suunnittelimme yhdessä kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta käsittelevää projektiamme. Työ jatkui viime toukokuussa Sloveniassa ja Itävallassa. Marraskuussa saimme kaikki osallistujat vieraiksemme Helsinkiin. Nyt Pietarissa esitimme valmiin ja hienon interaktiivisen nettisaitin nuorten elämästä Pietarissa, Wienissä ja Helsingissä.

Projekti on Opetushallituksen koordinoima ja siihen osallistuivat venäläisten ja itävaltalaisten koulujen lisäksi Suomesta Itä-Suomen koulu, Tikkurilan lukio sekä Kallion lukio.

Projektiin ovat osallistuneet Kallion lukiosta opiskelijat Caitlin Baran, Hanna Hohental, Miiu Kivelä, Volodymyr Mychalevyc, Santeri Räsänen ja Roosa Tikanoja
sekä opettajat Eva Kärnä-Koskinen, Kaisa Osola ja Kati venemies, joka on toiminut OPH:n palkkaamana koko projektin koordinaattorina.

Loppukonferenssiin osallistuivat Miiu Kivelä sekä Volodymyr Mychalevyc sekä opettajista Eva Kärnä- Koskinen, Kaisa Osola ja lisäksi rehtori Helena Helenius-Lamminparras.

Kuvat ovat loppukonferenssista, kuvaajana toimi Miiu Kivelä.