Raja 1918

Tasavallan presidentti Tarja Halonen oli tapaamassa Kallion lukion opiskelijoita keskiviikkona 16.4. Koulussa järjestettiin paneelikeskustelu, johon osallistuivat tasavallan presidentti, seitsemän Kallio lukion opiskelijaa sekä historian lehtori Jari Aalto. Paneelin puheenjohtajana toimi elokuvaohjaaja Lauri Törhönen. Keskustelua käytiin Törhösen elokuvasta Raja 1918 nousevista teemoista. Yleisönä olivat Kallion lukion opiskelijat ja henkilökunta. Törhönen toimi tilaisuuden järjestäjänä ja juuri hän oli saanut houkuteltua presidentin entiseen kouluunsa.

Törhönen oli kutsunut Kallion lukion opiskelijat ja henkilökunnan katsomaan maanantaina 14.4. elokuvaansa Raja 1918 teatteri Bristoliin, joten myös paneelin yleisö oli selvillä keskustelun sisällöistä. Vilkkaan ja mielenkiintoisen paneelikeskustelun lisäksi myös yleisö sai esittää kysymyksiä. Elokuvan tuottaja, professori Jörn Donner oli seuraamassa tilaisuutta.

Paneelikeskusteluun osallistuivat seuraavat Kallion lukion opiskelijat: Antti Autio, Eeva Kärkkäinen,Virva Liski, Erik Michelsen, Ina Mikkola, Eppu Pastinen ja Katri Vihma

Kuvat: Paula Puupponen