Sokrates

Kallion lukion joukkue osallistui Nuorten filosofiatapahtuman (Nufit) yhteydessä järjestettyyn Sokrates-väittelykisaan 30.-31.1.15. Kisassa oli mukana 24 lukiota ympäri maata ja taso huomattavan korkea.

Joukkueen muotoutuminen ei ehkä sujunut kaikkein organisoiduimmalla eikä valmistautuminen kaikkein huolellisimmalla tavalla, mutta peruskalliolaisella tsempillä joukkue kävi taistoon ennalta kovalta näyttävässä alkulohkossa ensin vajaanaisisena ja lopulta täysin palkein.

Alkulohkossa Tamperelainen Kalevan lukio oli tiukka vastus, mutta Kallio voitti väittelyn tuomariäänin 2-1. Toisessa kohtaamisessa vastassa oli kestomenestyjä ja kilpailun moninkertainen voittaja Salon lukio jonka Kallio voitti komeasti 3-0.

Puolivälierässä vastaan asettunut Turun suomalainen yhteiskoulu oli sitten assertiivisuudessaan (vapaasti suomennettuna ”hyökkäävän itsevarmassa väittävyydessään”) hiukan liikaa jopa kalliolaisille ja kilpailu päättyikin kalliolaisten osalta niukkaan 1-2 tappioon. Tuomariston päätöksestä oliisi voinut olla toistakin mieltä koska Kalliolla oli ehkä asiallisesti ottaen (ainakin oman opettajansa mielestä) muutama vastustajaansa parempi argumentti. Mitään oikeusmurhaa ei kuitenkaan tapahtunut koska Kallion joukkue ei tuossa väittelyssä ihan yltänyt parhaaseensa.

Kilpailun voitti lopulta Rovaniemen lyseonpuiston lukio ja finaalissa kakkoseksi jäi Joensuun Norssi. Kallion pudottanut Tsyk hävisi välierässä nimenomaan kisan voittaneelle Rovaniemelle.

Kallion joukkuessa väittelivät ja koulua hienosti edustivat: Anni Ihlberg, Vilho Louhivuori, Johannes Mäkinen, Tuukka Pietarinen ja Janika Vikman.

Kuvat: Ukri Pulliainen