ryhmaytyminen 2008

Koulumme uutena perinteenä olemme tarjonneet ensimmäisen vuosikurssin RO-ryhmille Suomenlinnaretken. Päivät koostuvat mm. syömisestä ja tutustumisesta sekä toisiin että kallion lukion käytänteisiin. mukana ovat ryhmänohjaaja, ryhmän henkilökohtaiset tutorit, muita koulun asioista tietäviä henkilöitä, sekä tietysti ryhmä itse.

Kokemuksia maanantailta:

18.8.2008 ryhmä 08A plus ym. henkilöt suuntasivat askeleensa kohti satamaa, jossa odotti Queen Mary III alias lautta Suomenlinnaan. Perillä kävelimme mukulakivettyjä katuja pitkin kotipesäämme(1). Tavaroiden jättämisen jälkeen lähdimme pienen kävelymatkan päässä sijaitsevalle nurmikentälle, jonne joidenkin suureksi iloksi hanhet olivat muinoin tehneet olonsa helpommaksi(2). Leikeillä ei ollut sen suurempaa pointtia, mutta tutorit yrittivät parhaansa saadakseen ensivuosikurssilaiset tutustumaan toisiinsa ja rentoutumaan.

Kun leikit oli leikitty, menimme täydentämään vatsamme nakki/kasviskeitolla sekä suussa sulavilla sämpylöillä. Tämän jälkeen aikaa oli varattu opon hölinöille koulustamme. Tutorit säestivät opon puhetta asiantuntevasti ja toivat faktapohjaiseen esitykseen väriä ja hauskuutta.

Sitten olikin jo opastetun Suomenlinnakierroksen aika. Tämän mieltä laajentavan kokemuksen jälkeen talsimme takaisin kotipesäämme pistämään pullaa poskiimme, tosin tutoreille ei sitä riittänyt, sillä jotkut eivät osanneet pysyä kohtuuden rajoissa(3). Pullan mussutuksen lomassa saimme kuulla vastauksia asioihin, joita ryhmämme oli aina halunnut tietää Kalliosta, muttei koskaan ollut kehdannut kysyä.

Sen jälkeen päivä oli pulkassa ja pulkka lautalla kohti kiinteää Helsinkiä. Muistoihimme päivästä jäi parin hanhenkakin lisäksi kourallinen tutorien hyviä vitsejä, lämmin olo sekä hyvä mieli.
Iso kiitos kaikille päivässä mukana olleille!

Nous s´embrasse, 08A:n tutorit Iida, Markus, Miiu, Roosa ja Saimi

(1) kotipesämme oli siis suokin yksi harvoista majataloista
(2) = kakineet
(3) tutorit eivät kuitenkaan kanna kaunaa. …pitkään


Kuvat Miiu Kivelä.