Lukiodiplomit 2009-2010

Kallion lukion käytävillä ja ruokalassa oli joulu- ja tammikuun aikana nähtävänä neljätoista lukiodiplomiteosta portfolioineen. Sisällöllisesti diplomityöt käsittelivät tekijöiden suhdetta Kalevalaan, sukupuolten kuviin, ekologisiin ongelmiin, verkoistoituneeseen yhteiskuntaan tai tekstiiliin materiaalina. Valtakunnallisessa kuvataiteen ja visuaalisen kulttuurin diplomikokeessa on viisi annettua aihetta, joiden tekemisessä saa vapaasti valita itselleen sopivan kuvantekemisen tekniikan. Kalliolaisten diplomitöiden joukossa oli tänä vuonna niin akryyli- ja akvarellimaalauksia, valokuvateoksia, huovutettuja tekstiilejä, kollaasiteoksia kuin uudelleen muotoiltuja esineitä ja pukuluomuksia. Mielenkiintoisiin prosesseihin ja filosofointeihin pääsi tutustumaan teosten oheessa olevien portfolioden avulla.

Muutamat opiskelijat esittelivät tekemistään trendikkäästi blogimuodossa, josta esimerkkinä on Eljas Suvannon havainnollinen lukiodiplomiblogi http://portfolio.viite.org.

Kuvataiteilijat: Anna-Reetta Mäkinen, Aya Brace, Dana Hautanen, Elisa Kankkunen, Eljas Suvanto, Emmi Häkkä, Inari Sirola, Nea Vallin, Nelli Heikkinen, Rosa Lukkarinen, Rosa Nykänen, Saara Mäki-Reinikka, Sandra Marins ja Vilma Koskela.

Kuvat Aija Viita