PoP uP KOTI

Kallion lukion ja Lauttasaaren yhteiskoulun kuvataiteen ja käsityön yhteisnäyttely Ruoholahden metroasemalla 1.2.-10.2. 2012. Näyttely on osa ”Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina”-juhlavuotta.

Nuorten näyttely Ruoholahden metroaseman vitriineissä rakentuu koti-käsitteen ympärille monesta näkökulmasta: mikä tekee kodista kodin, mitä tiloja siellä on, mitä huonekaluja ja esineitä? Kodissa ruokailemme, nukumme, teemme läksyjä, kotitöitä, joskus olemme yksin kotona, usein perheen kanssa, välillä kutsumme kavereita kylään, kodissa vietämme arkea ja juhlaa… Teema avautuu myös ulos kotitilasta. Unenomaiset, surrealistiset ja syväfilosofiset pohdiskelut nivoutuvat sosiaaliseen arkirealismiin. Mitä on olla koditon, missä muualla kuin kotonamme olemme kuin kotonamme?

POP UP –koti käsittelee aihetta nuorten näkökulmasta. Kotiin liittyvät kuvat ja esineet on työstetty kahden koulun kuvataide-, käsityö- sekä lavastuskursseilla. Näyttely liittyy olennaisesti koulun taide- ja muotoilukasvatukseen, ja tuo omanlaisensa puheenvuoron designpääkaupunkivuoteen, WDC Helsinki 2012.

POP UP –koti putkahtaa väliaikaisesti julkiseen metrotilaan trendikästä POP UP –käsitettä mukaillen. Näyttelyn nimi viittaa myös 60-luvun taidesuuntaukseen pop-taiteeseen.

Kuvat Aija Viita