2013 Kaupunkiradio 89,7 MHz

Koulun omien kurssien lisäksi Kallion radiotyöläiset tekevät radioproduktioita myös muiden radioalan opiskelijoiden kanssa. Yhteistyö Kallion, Metropolia Ammattikorkeakoulun, Laajasalon opiston ja Vaskivuoren lukion välillä alkoi keväällä 2011. Silloin seitsemän kalliolaista lopputyölähetystä lähetettiin oppilaitosten yhteisen hankkeen, Vaaliradion, taajuudella 101,4 MHz. Silloisen Vaaliradion rakensivat Metropolia ja Laajasalo. Kiitos! Eetteriyhteistyö on jatkunut joka syksy ja joka kevät.

Syksyllä 2013 tehtiin jälleen Vaaliradio 89,7 MHz.

Keväällä 2013 toteutettiin villimpi Kaupunkiradio 89,7 MHz . Kaupunkiradiota teki jälleen kaupungin paras radiokerho: Metropolia Ammattikorkeakoulu, Laajasalon opisto, Vaskivuoren lukio, Kirjasto 10, Sibelius Akatemia ja Kallion lukio. Kallio toimitti Kaupunkiradioon yhteensä seitsemän tuntia livelähetystä. Lähetykset toimitettiin Vaskivuoren lukion studiosta. Kiitos Vaskivuori! Kanssanne oli taas huippua tehdä töitä. Hikistä, toukokuista, hullua, turvallista. Jatketaan mieluusti.

Kallion radioeliitti Kaupunkiradiossa, Vaskivuoren kuumassa studiossa, toukokuussa 2013:

VAIHTOEHTOELÄMÄÄ
Ma 13.5. klo 16-17
Miksi ihmiset pyrkivät pois tutuista kaavoista? Onko tatuointi taidetta? Miten capoeira sai alkunsa? Miten tatuoinnit saivat alkunsa? Kallion lukion ainoa tallennelähetys Kaupunkiradiossa on peräisin huhtikuun alusta. Hatturadion studiossa istuivat silloin tatuointi-Nita ja capoeira-Tati. Lähetys on tallenne, sillä Tati surffaa nyt Argentiinassa ja Nita ottaa tatuoinnin. Jäljellä ovat mm. pitkän linjan tatuoijan ja brasilialaisen capoeiramestarin haastattelut. Ne saavat toisen kierroksen Kaupunkiradiossa NYT.

1 216 748 PIENINTÄ
Ma 13.5. klo 17-18
”Ennen ei lapset olleet niin hemmoteltuja. Niillä ei ollut leikkejä eikä sohvatyynyjä eikä Marie-keksejä. Sen sijaan niillä oli harmaampia tavaroita, jotka eivät olleet vaarallisia luonnolle.” – Håkan, 6 vuotta. Lastenohjelmaa vähän isommille tekevät Essi, Inka ja Anniina. Vaskivuoren studiosta lähdetään mm. päiväkotiin, lelukauppaan ja kahden viisaan veljeksen luo, jotka kertovat, mistä rakkaudessa lopulta on kyse.

NAISET HELSINGIN YÖSSÄ
Ti 14.5. klo 16-18
Mitä villiä tapahtui öissä, jolloin Carola soi ja naiset olivat naisia? Mennyttä aikaa haikailevat Rosa ja Valpuri. Tarinoita 60-80-lukujen Helsingistä kertovat naiset, jotka olivat siellä silloin. Täällä silloin. Kosmoksessa, Linnunlaulun sillalla, baareissa, elokuvissa…

URBAANILEGENDARATIO
Ma 20.5. klo 16-18
Hakaniemessä on harmaa mies. Onko? Walt Disney on syväjäädytetty. Onko? New Yorkin viemäreissä asuu alligaattoreita. Asuuko? Coca-Cola liuottaa mitä tahansa? Liuottaako? Studiossa Rebe, Julia ja kaikki kaupungin liftarit.

KESÄKAUPUNKI 0 €
Ma 20.5. klo 18-19
Ei oo rahaa. Ei se mitään. Helsingin kesä on täynnä ilmaisia tapahtumia, paikkoja, tarinoita, toimintaa, seikkailuja, piilopaikkoja, houkutuksia. Mari ja Aurora kertovat, miten kesästä tulee ilmainen ja rikas. Musiikki soi. Linnut laulaa. Meri on auki ja kaunis.