Kirjailijahaastattelut 110

Syksyllä 2012 juhlistettiin niin Kallion lukion 110-vuotista taivalta kuin Kallion kirjaston satavuotisjuhlaa. Juhlan kunniaksi kirjastolla oli suunnitelmissaan Kallion kaupunginosaa kuvanneiden tai siellä eläneiden kirjailijoiden haastattelujen sarja. Kirjaston johdon ajatuksena oli, että haastattelijat olisivat nuoria. Tästä alkoi koulun ja kirjaston yhteinen projekti, joka kesti keväästä syksyyn. Kesä kului kirjailijoiden teoksia lueskellessa, syksyllä syvennyttiin haastattelujen kokoamiseen. Puheilmaisun kurssilaiset valmistelivat lukunäytteitä tekstien parhaista paloista. Oheinen video tarjoaa pienen näytteen kulttuurintäyteisen syksymme tuloksista.

Ensimmäinen kirjailijavieras kutsuttiin Koululle ja hän oli Pirkko Saisio (http://www.youtube.com/watch?v=Q_3rZVJckKc).

Kirjastossa haastateltavina olivat kirjailijat Sofi Oksanen, Ilpo Tiihonen, Katja Kettu, Antti Tuomainen ja Anja Snellman. Työryhmässä olivat Ronja Salmi, Marjaana Nieminen, Mikko Hyypiö, Kanerva Rikanniemi, Minja Orava, Pihla Venho, Nelli Kampman ja Heta Lampinen ja ryhmää ohjasi opettaja Riitta Kulmanen.

Katso tästä kooste kirjastossa pidetyistä haastatteluista. (mov-tiedosto, 350Mt)
Huom! Jos video ei aukea suoraan tästä linkistä, tallenna se hiiren oikealla paikallisesti omalle koneellesi ja avaa sitten.

Kuvaus: Arttu Liimatta, Eliel Paavola, Santtu Salminen ja Emil Sillanpää
Leikkaus: Olli Hietanen ja Eliel Paavola

Lämmin kiitos vielä lukijoille ja kirjaston väelle!