Pysakki

Delusion Pictures on syksyllä 2004 Kallion lukion oppilaiden perustama elokuvatuotantoryhmä. Ryhmämme ensimmäinen elokuva oli Siiven Suojasta, jota seurasi toinen puolituntinen draama Pysäkki; näiden tuotantojen toteutus tapahtui pääasiassa omatoimisesti kouluajan ulkopuolella, vaikka moni projektiin osallistunut pystyikin yhdistämään työskentelyn elokuvan parissa joihinkin koulun tarjoamiin ilmaisutaitoainekursseihin. Ajatus elokuvan tekemisestä kumpusi itsestään, kun tarjolla oli tarvittava tekniikka, opastus ja ihmiset. Tuskin kukaan meistä tiesi mitään omasta vastuualuestaan, mutta kaikki olivat silti kiinnostuneita ottamaan selvää. Kahden yli puoli vuotta kestäneen projektin ja useamman lyhyemmän videon valmistamisen jälkeen oli upeaa huomata jokaisessa yksittäisessä ihmisessä sekä myös ryhmässä tapahtunut kehitys: me osasimme tehdä elokuvaa. Tai ainakin olimme oppineet oppimaan lisää.

Pysäkillä on aikaa miettiä asioita uudelleen.

Pysäkki kertoo nuoresta liikemiehestä Aatamista, joka törmää bussipysäkillä toisinajattelijaan. Kohtaaminen saa Aatamin pohtimaan uudelleen tekemiään valintoja ja ennen seuraavaa bussia hänen onkin tehtävä tärkeä päätös: töihin vai kotiin?

Elokuva oli lukion mediadiplomini sekä osa musiikin lukiodiplomiani. Sen valmistamiseen on osallistunut ydinryhmän lisäksi kymmeniä Kalliolaisia sekä koulun ulkopuolisia henkilöitä: 29 minuutin tarinassa näkyy jokaisen kädenjälki, sillä se on periksiantamattoman oppimisinnon lopputulos. Parannettavaa riittäisi vaikka koko seuraavalle Kallion sukupolvelle (etenkin käsikirjoituskursseille!), mutta toisaalta virheet ja kömmähdyksetkin kuuluvat jokaiseen elokuvaan – kunhan ne vain pienenisivät ajan myötä.

Pysäkki (200 Mt) - Lataa elokuva.

Tässä olisi tarjolla ladattavaksi lukuvuonna 2004-05 ykkösten, kakkosten ja kolmosten luokkarajoja rikkoneella työryhmällä syntynyt lyhytelokuva Pysäkki. Lopputekstit puhuvat puolestaan kiitoksissa, joten hiljenen ja toivotan nautinnollista elokuvahetkeä.

- Jesse J. Jokela 26.1.2005


"Delusion Picturesin jäsenet ovat tehneet projekteja yhdessä vielä lukion jälkeenkin ja osa heistä on jatkanut työskentelemään elokuva- ja tv-alan ammattilaistuotannoissa."