Vaaliradio 89,7 MHz

Kallion radio-opiskelijat jatkoivat lokakuussa 2012 yhteistyötään Helsingin muiden radiokoulujen kanssa. Keväällä 2012 toteutettiin Kaupunkiradio. Kunnallisvaalisyksynä yhteisen projektin nimi oli Vaaliradio.

Vaaliradio taustoitti, penkoi ja ravisteli kuntavaaleja nuorten pääkaupunkiseutulaisten näkökulmasta. Vaaliradiota tekivät Metropolia Ammattikorkeakoulu, Laajasalon opisto, Kirjasto 10, Sibelius-Akatemia, Vaskivuoren lukio, HattuRadio ja Kallion lukio. Kallion lähetykset tehtiin livenä Metropolian studiosta Arabianrannasta. Kiitos Metropolia ja tuottaja Laitinen! Radiokerhon yhteistyö jatkuu taas keväällä 2013. Mitä silloin?
Kuuntele.

Kallion ohjelmat Vaaliradiossa 89,7 MHz:

Ke 24.10. klo 18–19
RADIO KUUMOTTAVAT PAIKAT

Helsingissä on hylättyjä rakennuksia, tunneleita ja autioita kiellettyjä paikkoja. Ovatko ne joutomaata vai kuuluvatko ne kaupunkikuvaan? Mitä tapahtuu vartioidussa öljysatamassa ja hylätyssä tunnelissa Helsingin yössä? Millaista on toteuttaa graffititaidetta, kun virkavalta hengittää niskaan ja janoaa rangaistusta? Kuumotus ja vaarallisuus tekevät karuista paikoista ainutlaatuisia ja kiehtovia. Jopa vaarallisia. Kuuluvatko ne sinun kaupunkiisi? Hylätyillä seuduilla Kaarlo Kulmanen, Santtu Salminen ja Ville Sarimaa.

Ke 24.10. klo 19–20 RIKOSRADIO
Millaista on arki rikosten parissa? Onko Helsinki oikeudenmukainen kaupunki? Onko kaikki niin mustavalkoista? Mari Korpi, Astrid Mannerkoski ja Aurora Viljanen tutkivat rikosten maailmaa haastattelemalla poliisia, vartijaa ja kahta vankia. Jotta homma ei mene liian vakavaksi, Rikosradio on myös oppitunti maailman eeppisimmistä ja idioottimaisimmista rikoksista.

To 25.10. klo 18–19 LAULUJA HELSINGISTÄ
Ohjelmassa kuunnellaan Helsinki-aiheisia biisejä ja mietitään, millainen kaupunkikuva niistä välittyy. Tavataan myös paikallisorkesteri par excellence: Suomenlinnan Suolakurkut. Mikä tekee alueesta laulun – tai kymmenien laulujen – arvoisen? Suomenlinnan kallioilla Milla Piiroinen, Sirja Eskelinen ja kasa kaupunkilevyjä.

To 25.10. klo 19–20 STADIN FRIIDUT – KATUTAIDERADIO
Viulunsoittoa metroasemalla. Graffiteja Suvilahdessa. Millaista on Helsingin katutaide? Onko sillä on tilaa elää? Julia Martiskainen ja Emilia Kettu Toivanen unelmoivat elävistä kaduista.

www.vaaliradio.fi
https://www.facebook.com/#!/vaaliradio?fref=ts
https://twitter.com/vaaliradio

Valokuvat Jenna Karas, Metropolia AMK