KADUN VARRELLA - LANGS GATAN

De förtjusande Puhis och Kil valloittivat Tukholman

Lukuvuonna 2007–2008 toteutettu Kadun varrella -projekti sai juhlallisen päätöksen 10.-13.5.2009. 14 opiskelijaa (arvaa ketkä) ja kaksi opettajaa (arvaa ketkä) matkusti Tukholmaan esiintymään ja nauttimaan museoyhteistyömme hedelmistä. Matkan syynä oli helsinkiläis-tukholmalaisen Längs gatan -projektin päätöstilaisuus Hallwylin museossa. Museo tunnetaan myös nimellä Hallwylska Palatset. Ja siltä se myös näyttää. Hurra hurra! Päätöstilaisuudessa oli esillä lähes sadan helsinkiläisen ja tukholmalaisen opiskelijan töitä.

Kallion Kadun varrella -opiskelijat käänsivät Tukholmaa varten kahdeksan viimevuotisen museodraaman kohtausta ruotsiksi. Käännetyistä kohtauksista dramatisoitiin uusi draamakierros, joka harjoiteltiin ja esitettiin ruotsiksi. Esiinnyimme kaksi kertaa Hallwylin museossa ja kerran tukholmalaisessa Mörbyn koulussa. Ruotsi ja draama upposivat kuin veitsi voihin. Sekä museossa että yläasteella. Det fick vi se! Kannatti nähdä vaivaa ja pitää hauskaa. Iso kiitos käännösavusta kuulu Heidi Revolle ja matkan järjestelyistä Sinebrychoffin museolehtori Leena Hannulalle.

Kadun varrella – Längs gatan oli lukuvuosina 2007–2009 toteutettu museopedagoginen projekti. Projektiin kuului kouluja ja museoita Helsingistä ja Tukholmasta. Helsingissä hanketta koordinoi Sinebrychoffin taidemuseo ja Tukholmassa Hallwylska Museet.

Matkan motto: "Vi är från Kallion lukio OCH VI SKA GIFTA OSS!"

Esityksen käsiohjelma (pdf).

Kuvat Tero Pajukallio