PU5 - Elamani rakkaus

Elämäni rakkaus - Marrin puhiksen lopputyö

Tänä syksynä kyllästyin omaan kyynisyyteeni rakkautta kohtaan ja annoin itselleni - 19-vuotiaalle nuorelle naiselle - oikeuden olla naiivi ja innostunut rakkaudesta! Olin ollut hyvin varovainen rakkaudesta puhumisen suhteen sillä koin, että en oikeastaan tiedä mitään siitä, enkä siksi myöskään siitä paljoa puhele.

Aloin miettimään, millaista rakkautta elämäni aikana olen jo saanut kokea ja tulen kokemaan. Lainasin kymmeniä jotenkin rakkauteen sidoksissa olevia runokirjoja ja poimin niistä parhaimmat runot. Niiden lisäksi esitykseen otin muutamien laulujen sanoja ja kolme kohtaa Raamatusta. Näistä valmistui lopulta teos, joka kertoo eräänlaisen elämänkaaren rakkauden näkökulmasta.

Tuekseni Café Agricolan lavalle sain ystäväni Topi Jaakkolan soittamaan selloa.

Puolituntisen esityksen aikana yleisöllä oli mahdollisuus uppoutua lapsen viattomaan maailmaan, nuoruuden ensimmäisiin ihastuksiin ja myrskyisiin suhteisiin, sen oikean kohtaamiseen, naisen rakkauteen aviomiestään kohtaan, äidin rakkauteen lapseensa ja myös aikaan jolloin rakkaus ei olekaan läsnä. Koko matkan ajan läsnä oli kuitenkin Jumalan rakkaus ja tarina päättyi rauhaan ja tasapainoon suhteessa elämään, kuolemaan ja rakkauteen.