PU5 - Ruben ja rouva Mallamudin tapaus

”Ei se voi vaikeaa olla”, ajattelin silloin. ”Kyllä se voi…”, ajattelen nyt.

En osannut kuvitellakaan paljonko työtä puheilmaisun lopputyö teettäisi – ainakin minun mittakaavassani. Moneen kertaan on tullut mietittyä, että tästä ei kyllä tule yhtään mitään. Olisin toki voinut esittää tarinankerrontaa vain yhden spotin ja oman ääneni avulla, mutta näin viimeiseksi jäävässä lopputyössäni päätin kokeilla rajojani. Siispä olen tuskaillut koko syksyn käsikirjoituksen, roolituksen, ohjauksen ja oman kerrontani kanssa.

Olen kuitenkin iloinen, että ryhdyin tähän, sillä olen oppinut paljon myös itsestäni. Olen saanut itkeä, nauraa ja repiä hiuksiani näyttelijäkaartini kanssa ja huomannut, että minulla ei yksinkertaisesti ole ohjaamiseen ja kurinpitoon tarvittavia ominaisuuksia. Samalla olen kuitenkin löytänyt pienen esiintyjän itsestäni. Enpä olisi uskonut, että viime vuonna aloitetut puheilmaisun kurssit johtaisivat lopputyöhön, saatikka ensimmäiseen julkiseen esiintymiseen meidän koulussamme.

Lopputyöni oli kuvitettua tarinankerrontaa Netta Waldénin lasten ja nuorten romaanista Ruben ja rouva Mallamudin tapaus.

-Annica Sivula, 4.2.2013


Esitys: Ruben ja rouva Mallamudin tapaus
Esiintyjät: Annica Sivula, Iiris Kopranen, Eero Leichner, Otto Henriksson, Wilma Dahlman, Jesse Raatikainen, Riikka Palimo, Sara Vaittinen, Sanna Alajoki
Valot ja äänet: Hilla Pietilä ja Renja Nurmi