eiku!!!

EIKU!!! Vastarintaa!!!

Kun kaupunki ympärillä pimeni, oli aika sanoa EI! Kirjallinen ilmaisu, puheilmaisu ja akrobatia panivat koko pitkän syksyn hanttiin koko maailmalle. Kolmen taideaineen yhteinen EIKU!!!-vastarintaproduktio tutki EI:tä. Miten, milloin, missä, miksi, kuinka vastustetaan?

Kirjallisen ilmaisun vastarintakurssi kirjoitti lyhyitä kertomuksia, kohtauksia ja runoja. Puheilmaisu ja akrobatia rakensivat niistä tunnin mittaisen vastarintasirkuksen. Kolmivaiheinen sirkus kulki halki villin lapsuuden, vaikean nuoruuden ja kypsän aikuisuuden. Kypsän aikuisuuden? Vitsi vitsi. Vastarintaesityksessä nähtiin mm. kielteisyysterapeutit, riidanhaastajia, kiukuttelevia lapsia ja aikuisia, parisuhderiitoja, jees-miäs, kiusaajia, kiusattuja, muotigurut, teinichättääjät, flegu ja kaamea kampaaja.

EIKU!!!-produktio tehtiin yläkoululaisyleisölle. Vastarintasirkusta esitettiin Aleksis Kiven koululla 29.-30.11.2010 ja Kallion lukion Studioteatterissa 1.-10.12.2010 yhteensä viisi kertaa. Produktiosta dramatisoitiin kohtauksia myös Kallion lukion joulujuhlaan Arena-teatteriin. Vastustaminen oli herkkää, hurjaa, hauskaa, huikeaa, sanallista, sanatonta, turhaa, tarpeellista, rehellistä, hedelmällistä, viileää, vittumaista, villiä, lämmintä, levollista, lennokasta, flegmaattista, luovaa, liikuttavaa. Myös eille sanottiin ei. Aina oli tupa täysi. Aleksis Kiven opiskelijat tekivät meihin lämpimän lähtemättömän vaikutuksen. Kiitos!

Puolet puheilmaisun opiskelijoista osallistui myös kirjallisen ilmaisun kurssille. Lähes kaikki esiintyjät kävivät sekä puheilmaisun että akrobatian kurssin.

EIKU!!!-produktion käsiohjelma

Katso tästä myös joulujuhlakuvat

Kuvat Anniina Lassila, Jenni Kantola, Nita Lindfelt.