Harantappoase

Häräntappoase on elämänilon, nuoren rakkauden – ja maaseudun ylistys! Anna-Leena Härkösen riemukkaan anarkistiset henkilöhahmot kohelsivat Studioteatterin lavalla: ehtymättömän energinen Rutanen, kahdeksi monistunut Lahja ja hänen kaksimetrinen kanaverkkorakenteinen Svantensa, heidän ilmeisesti Red Hot Chili Peppersiltä puketumisvinkin saanut poikansa Tauno, kylän karskeimmat kundit ja parhaat naiset ja monet muut ilmestykset sekä tietysti omaa (ja toistensa) seksuaalisuutta hämmästelevät nuoret rakastavaiset Allu ja Kerttu. Kaikki päättyi kuitenkin haikeuteen maaseudun tyhjentyessä, muutoksen ajan koittaessa: punaisten tupien ikkunoihin laitettiin laudat, kylän nuoret pakkasivat matkalaukkunsa ja Kerttu oli Allulle läsnä enää vain Suomen lippuun heijastettuna muistikuvana.

Rooleissa Julius Lavonen (Allu Korva), Saara Kotkaniemi (Kerttu Hurme), Max Ovaska (Rutanen), Johannes Holopainen (Tauno / Taala), Aaro Peltonen (Touko), Onni Hämäläinen (Ripe / Pulunkesyttäjä), Essi Hellén (Vuokko / Anni Hurme / Tarjoilija), Laila Luukkonen ja Fiia Nurminen (Lahja), Jonna Nummela (Kirsti / Lempi / Tyyne-mummo).

Sovitus, ohjaus ja lavastus Hannu Tuisku, apulaisohjaaja Anni Mikkelsson, valot Toni Haaranen, musiikki Matti Niemi ja Antti Ylimutka, koreografia Iida Turpeinen ja Laila Luukkonen, Svante-nuken valmistus Adalmiina Jämbäck ja Lilli Munck.

Esitykset pidettiin loppuvuonna 2005.