Juhannustaikoja

Kallion lukion Rooma-ryhmä teki vastavierailun roomalaiseen ystävyyskouluumme Liceo Viscontiin lokakuussa 2006 ja vei tuliaisinaan esityksen nimeltä JUHANNUSTAIKOJA. Se oli iloluontoinen ja elämäntäyteinen kuvaus juhannustansseista pienellä puisella sillalla jossain päin (erittäin) harvaanasuttua suomalaista maaseutua. Tanssittiin tanhua, polkkaa, jenkkaa ja yksi tulinen tango sekä lopuksi valssi, johon yleisökin sai osallistua.

Nähtiin nuorten parien syntyvän (ja jäävän syntymättäkin) ja todistettiin lopussa kihlausta. Juotiin kahvia, syötiin pullaa, läpsittiin hyttysiä (ja kesän ensimmäistä paarmaa) ja kuunneltiin kiertelevän tarinaniskijän juttuja. Juhannusyö oli täynnä taikaa.

Esityksessä puhuttiin sekä suomea että italiaa, mutta kovin tärkeää ei sanojen ymmärtäminen ollut: päinvastoin, esitys pyrki kokonaisvaltaiseen elämänilon kuvaukseen irrottautumalla kielellisyydestä. Paljon puhuttiin päällekkäin tai liian hiljaa (tai liian kovaa), paljon tapahtui koko ajan, käytettiin simultaanisuutta ja panorointia. Tematiikaltaan JUHANNUSTAIKOJA oli keväällä 2006 nähdyn Suomi-spektaakkelin YÖTÖN YÖ sisaresitys.

TYTÖT: Sohvi Roininen, Tuuli Teelahti, Kitta Hirvensalo ja Kaisa Asiainen
POJAT: Jari Laakso, Jussi Hakanen, Pauli Salonen ja Kauri Klemelä
KAHVIMUMMOT: Päivi Raninen ja Saima Vapalahti
ROSITA: Nella Heiskanen
RÖMPSÄ-LEENA: Merikerttu Mutala
KULTA KUHERMA: Laura Kyynäräinen
KERTOJA: Mari Laine
PUHVETIN MYYJÄ: Annika Suna
PELIMANNIT: Sirpu Hildén, Tanja Kallioinen, Marii Koikson ja Reetta Rönkä

OHJAUS: Hannu Tuisku
TANHUN KOREOGRAFIA: Mirva Mäkinen (Kiitos Mirva!)
VALOT: Hanna Nivala